Katolikus demokratikus és szociális reformmozgalmak Magyarországon

Régi adósságát törleszti a Barankovics István Alapítvány és a hazai kereszténydemokrata közélet, amikor megjelentetjük Kovrig Béla: Katolikus demokratikus és szociális reformmozgalmak Magyarországon című munkáját.
Alapítványunk Kovrig munkásságának immáron negyedik kötetét jelenteti meg. Kovrig Béla nemcsak jelentős társadalomtudós, hanem a hazai kereszténydemokrácia szellemi és közéleti alakítója is volt. Könyve párhuzamdarabja Szekfű Gyula Három nemzedékének, a reformkortól kezdődően generációról-generációra tekinti át a hazai politika és eszmetörténetet a kereszténydemokrácia szemszögéből.
Nekünk, jelenkori utódoknak, fontos feladatot is ad. Méltónak lenni Eötvös József, Zichy Nándor, Giesswein Sándor, Kovrig Béla, Barankovics István, Bálint Sándor örökségéhez. Óriások vállán állunk, jelentős gondolkodók, közéleti személyek alakították a hazai kereszténydemokrácia történetét, az ő örökségüket kell a ma igényeihez formálnunk, folytatnunk.
A szerző emigrációban tekintett vissza a múltra, de soraiból árad az optimizmus, Szent Pál soraival zárja a könyvet: „Vetera transierunt, ecce nova facio omnia”. Nekünk, az örökösöknek e mindenkori megújulást kell szolgálnunk!

Kívánom, hogy e hiánypótló munkát számosan forgassák mind a tudomány mind a közélet, mind az érdeklődő olvasók köréből.
Lectori salutem!

Mészáros József

Szerző:
Kovrig Béla
Fordító:
Jakabffy Imre
Kiadás éve:
2019
Információk:
keménytáblás, 498 oldal
ISBN:
978 963 693 933 5
4.000 Ft 2.800 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion

További könyvek a szerzőtől