Általános Szerződési Feltételek

Céginformációk

Az oldal üzemeltetője, illetve az oldalon megrendelhető termékek gyártója; 

Gondolat Kiadói Kör Kft.
Székhely: Szentkirályi utca 16. fszt. 1. Budapest 1088
Adószám: 13384708-2-42

Közösségi adószám: HU13384708
Cégjegyzékszám: 01-09-732502
Vezetve a Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága nyilvántartásában.
Bankszámlaszám: 12010556-00112728-00100002

Elérhetőségeink:

Postacím: Szentkirályi utca 16. fszt. 1. Budapest 1088
Telefon: +36-1-486-1528
E-mail: info@gondolatkiado.hu
Szolgáltató képviselője: Bácskai István
Jogi nyilatkozatunk nyelve: magyar 

Panaszkezelés:

Esetleges panaszával az alábbi elérhetőségeken élhet akár írásban akár telefonon.
Telefon: +36-1-486-1528
E-mail: info@gondolatkiado.hu

Tárhelyszolgáltató:

Cégnév: MAXER Hosting Kft.
Székhely: 9021 Győr, Arany János u. 31.
Levelezési cím: 1616 Budapest Pf. 373.
Cégjegyzékszám: 08-09-013763
Hivatalos weboldal: https://maxer.hu
E-mail: info@maxer.hu
Telefonszám: (+36) 1 257 9913

 

Megrendelés

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:
Könyv, folyóirat

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt 27%, azaz huszonhét százalék általános forgalmi adót, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra! 

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Akcióink a mindenkori készlet erejéig érvényesek. 

Rendelési információk:
A vásárlás regisztráció nélkül lehetséges. A megrendelés elektronikus úton zajlik, az oldalon található kosár és rendelési felület használatával. A megrendelés elküldésekor: név, telefonszám, email cím, szállítási cím, számlázási cím megadása szükséges. A hibás adatokból eredő esetleges téves teljesítésért felelősség az oldal üzemeltetőjét nem terheli. 

Oldalunkon történt rendelésével minden vásárló elismeri, hogy elfogadja és magára nézve kötelezőnek tartja az Általános Szerződési Feltételeinket. 
A megrendelés leadása után a vásárlóhoz e-mail útján érkezett automatikus rendszerüzenet a megrendelés rögzítéséről tájékoztató jellegű (első rendszerüzenet).

Adatbeviteli hibák javítása:
A megrendelési folyamat első lépésében vevőnek módja van a kosarába válogatott termékeket törölni, illetve azok darabszámát módosítani. A megrendelés második lépésében vevő a megrendeléséhez szükséges adatait adja meg, a kitöltés esetleges hiányosságaira a rendszer figyelmeztet. Megrendelés véglegesítése után rendszerünk automatikus visszaigazoló emailt küld a rendelés során megadott adatokkal. Ha a vásárló úgy találja, hogy elírást vagy hibát tartalmaznak megadott adatai, úgy az XY email címen tudja jelezni adatmódosítási igényét.

A megrendelések feldolgozása:
A megrendelések feldolgozása munkanapokon 10 – 16 óra között történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Ügyfél szolgálatunk minden esetben 48 órán belül e-mailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 10 munkanapon belül.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

A vásárlók megrendelés során megadott adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk, azokat harmadik személy részére hozzáférhetővé nem tesszük. Részletek Adatvédelmi nyilatkozatunkban

Az elektronikus szerződéskötés lépései

Vásárló az oldalon található kosár és rendelési felület használatával leadja megrendelésését. 

A megrendelés bankkártyás fizetés választása esetén akkor teljes, ha vásárló a megrendelt termék(ek) ellenértékét, illetve a szállítási költséget bankkártyája segítségével online kiegyenlítette. 
A megrendelés előreutalásos fizetés választása esetén akkor teljes, ha vásárló a megrendelt termék(ek) ellenértékét, illetve a szállítási költséget bankszámlánkra való utalással kiegyenlítette.
A megrendelés utánvétes fizetés választása esetén a megrendelés leadásával teljes.

A Felek közötti Szerződés akkor jön létre, amikor a Vásárló e-mail útján megkapja az Eladótól a Megrendelés elfogadásáról vagy elutasításáról szóló visszaigazolást (második, visszaigazolásról szóló üzenet) vagy a Megrendelésre vonatkozó e-számlát.

A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés nem írásba foglalt szerződésnek minősül. A megkötött szerződés nem kerül iktatásra, azonban a rendelés leadásakor Vásárló által elfogadott ÁSZF dátum alapján Társaságunk által, kérésre visszakereshető.

 

Fizetés

Vásárló kifejezetten tudomásul veszi, hogy megrendelése fizetési kötelezettséget von maga után.

Fizetés bankkártyával
Bankkártyás fizetés választása esetén vásárló a megrendelt termék(ek) ellenértékét, illetve a szállítási költséget bankkártyája segítségével online egyenlíti ki. A kártyás fizetés szolgáltatója a Barion Payment Zrt. További részletekért tekintse meg a Barion Vásárlói Tájékoztatót.

Fizetés banki előreutalással
Banki előreutalás választása esetén vásárló a megrendelt termék(ek) ellenértékét, illetve a szállítási költséget bankszámlánkra való utalással egyenlíti ki.
Utalási információk:
Számlaszámunk: 10201006-50031072-00000000
Számlatulajdonos: Gondolat Kiadói Kör Kft.
A megjegyzés rovatba a megrendelés azonosítót kell feltüntetni, a megrendelést ez alapján azonosítjuk be.

Fizetés utánvéttel
A rendelés visszaigazolása után, a megrendelt termék(ek)et postai úton juttatjuk el vásárlóinkhoz. Utánvét esetén a megrendelt termékek ellenértékét, illetve a szállítási költséget a csomagot átadó személynek fizeti a vásárló. Csak magyarországi szállítási cím esetén választható utánvétes fizetési mód.

 

Szállítás és átvételi lehetőségek

A megrendelt termék(ek)et futárpostai úton juttatjuk el vásárlóinkhoz. A kiszállítás díja nem függ súlytól. A vevő köteles a kiszállítás (kézhezvétel) időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni és az átvételi elismervényt aláírásával elismerni.

Személyes átvétel, szállítás, szállítás határideje:

1. Személyes átvétel a kiadóban

A megrendelt könyvek – miután erről e-mailben vagy telefonon értesítést kapott – átvehetők a kiadóban.
Cím: 1088 Budapest, Szentkirályi u. 16.
Nyitva tartás: Kedd 8.00–14.00, Csütörtök 10.00–17.00
A személyes átvétel ingyenes. A rendelés összegét az átvételkor készpénzzel vagy bankkártyával fizetheti ki.

Felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy a könyvek a kiadóban a megrendeléstől számított 1 hónapig vehetők át!

2. Átvétel PostaPonton

Megrendelésének véglegesítése során kiválaszthatja az Önhöz legközelebbi PostaPontot, ahol az értesítést követően átveheti és kifizetheti rendelését (jelenleg országszerte több mint 2500 PostaPont és 125 MOL-kút közül választhat). A PostaPontok többségében bankkártyával is fizethet.
A postapontos kiszállítás költsége (csomagonként) egységesen 900 Ft. Amennyiben rendelésének összértéke meghaladja a 10 000 forintot, ezt az összeget a kiadó átvállalja, s Önnek csak a rendelés összegét kell kiegyenlítenie.

3. Kiszállítás MPL futárszolgálattal

Rendelését kérheti a Magyar Posta futárszolgálatán keresztül is, ez esetben a küldemény átvételekor, készpénzben kell fizetnie a postásnak vagy futárnak. Ennél a szállítási módnál a szállítás és az utánvét díja egységesen 900 Ft. 10 000 forint összértéket meghaladó rendelés esetén a szállítási díjat a kiadó átvállalja.
E szállítási mód választásánál kérjük, ügyeljen arra, hogy a regisztráció során olyan címet adjon meg, ahol napközben át tudja venni rendelését.

Külföldi megrendelésre csak előzetes egyeztetés után van lehetőség. Kérjük, ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot a kiadóval.

A megrendelés véglegesítésével egyidejűleg a megrendelő nyilatkozik arról, hogy elfogadja a vásárlási feltételeket.

A beérkezett megrendeléseket minden esetben 10 munkanapon belül teljesítjük.

 

Elállási jog

A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a postázást megelőzően a vásárlástól indoklás nélkül elállni. Ezt az igényét köteles e-mailben jelezni a rendeles@gondolatkiado.hu e-mail címen. A vásárlót ez esetben semmilyen költség nem terheli, amennyiben a rendelés ellenértékét már átutalta bankszámlánkra vagy bankkártyával kiegyenlítette, azt haladéktalanul, de maximum 14 napon belül visszautaljuk. 

Az áru átvételét követő 14 napon belül a vásárló élhet a feltétel nélküli elállás jogával. Az elállásra vonatkozó igényét a vevő köteles e-mailben jelezni a rendeles@gondolatkiado.hu e-mail címen, határidőn belül, de nem köteles az elállást indokolni.

Az elállási jog kizárólag olyan termék(ek)re vonatkozik, amely(ek) minden termékelemet tartalmazó csomagolásban sértetlenül érkezik vissza címünkre személyesen, postai úton, vagy futárpostai úton, az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül. Ellenkező esetben fenntartjuk magunknak visszavásárlás mérlegelésének jogát.
A termék(ek) nem rendeltetésszerű használatából eredő kárt vevő köteles megtéríteni. 

Az elállási jog érvényesítése esetén a termék(ek) árát a termék(ek) visszaérkezését követően haladéktalanul, de maximum 14 napon belül visszautaljuk a vevő számlájára. A visszatérítés nem vonatkozik a termék(ek) visszajuttatásának költségeire, ezeket minden esetben a vevőnek kell viselnie. A vevőt a termék visszaküldésének költségein kívül egyéb költség nem terheli.

Nem vonatkozik az elállási jog az egyedi igények alapján készült termékekre. Ideértve hordozótervezőben a vevő által tervezett hordozót, illetve egyéb egyedi igény alapján készült termékekre.

Amennyiben a vásárló a kipróbálás során a termék tulajdonságainak megvizsgálásához szükséges használatot meghaladta, fenntartjuk magunknak értékcsökkenés elszámolásának jogát.

 

Szavatosság, jótállás, garancia

A 14 napos, indoklás és feltétel nélküli elállási jog biztosításán túl az alábbi garanciákat vállaljuk termékeink után.

 

Alkalmazandó jog, jogérvényesítés

Jelen Szerződés vonatkozásában a magyar jog az irányadó.

A  fogyasztónak minősülő Vásárló, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is.
Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület:
Pest Megyei Békéltető Testület
székhelye: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.;
levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
e-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
telefon: 06-1-269-0703

Szolgáltató a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi a békéltető testületi eljárást és együttműködik annak eljárása során.
Amennyiben a Vásárló a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, azt megteheti a https://ec.europa.eu/odr alatt található online vitarendezési platformon keresztül. A Vásárló (amennyiben Fogyasztó) fogyasztói panaszával kapcsolatosan a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhat. Erről bővebb információ az alábbi linken érhető el: https://jarasinfo.gov.hu/.