A modern magyar katolikus politizálás arcképcsarnoka

A magyarországi kereszténydemokráciának több mint egy évszázados történetének néhány hősének rövid életrajzát tartalmazza e kötet.
Fontosnak tartottuk, hogy a KDNP megalakulásának 75. évfordulóján szemelvényt kaphasson az olvasó a kereszténydemokrata mozgalom történetéről, átélhető életrajzok segítségével.
A bemutatott portrék nyilvánvalóan nem teljes körűek, nem volt lehetséges nagyszámú olyan kereszténydemokrata politikus, közéleti szereplő életrajzának megmutatása, akik méltók lettek volna e kötetben szerepelni, a terjedelmi korlátok behatárolták az arcképek számát. Szándékunk szerint folytatni fogjuk arcképcsarnokunk portréit.
E kötet is világosan bemutatja, hogy különböző indíttatású, származású emberek számára miért volt fontos az értékelvű politizálás. Grófoktól a szegény sorsú emberekig, klerikusoktól a laikusokig, tudós professzorokig sokféle arcélt ismerhetünk meg.
A kötet szerzői igyekeztek rövid élettörténetben megmutatni azt, hogy hogyan nőtt, változott s maradt fenn a keresztény értékeken nyugvó közélet Magyarországon.
Nekünk kései utódoknak kell méltóvá válni hozzájuk.
Példájuk mindenkor bátorítást adhat mindnyájunknak.
Lectori salutem!

Prof Dr. Mészáros József
Barankovics Alapítvány Kuratórium Elnök

Szerző:
Petrás Éva (szerk.)
Kiadás éve:
2019
Információk:
keménytáblás, 288 oldal
ISBN:
978 963 693 987 8
3.500 Ft 2.450 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion