Losonczi Ágnes műhelyéből II. Beszélgetések Losonczi Ágnessel

Az iskolateremtő, Széchenyi-díjas szociológus, az MTA Szociológiai Kutatóintézetének egyik alapítója pályája során nemcsak jelentős – nem egy esetben úttörő – kutatásokat folytatott, és ezek eredményeit kötetekben bocsátotta közre, de számos alkalommal kapcsolódott be olyan dialógusokba, amelyek éppoly maradandókká váltak, mint tanulmányai és monográfiái.

Mind a zeneszociológia, az életmódkutatás, az egészség alakulásának társadalmi feltételei, vagy a történelmi sorsfordulók lenyomata egyének és családok életén, felkeltette a szélesebb közönség érdeklődését is, és ennek nyomán interjúk mutatták be és „fordították le” tudományos eredményeit az érdeklődők számára. Napilapok, tudományos folyóiratok, rádió- és televízió-műsorok szereplője volt Losonczi Ágnes, s ennek során nemegyszer születtek olyan interjúk, amelyek érvényessége messze túlmutat a konkrét időszakon.

A Gondolat Kiadó az elmúlt évben adta közre Losonczi Ágnes eddig könyvben nem publikált tanulmányait, amelynek folytatásaként most a szerző beszélgetéseinek sorozata lát napvilágot, amelyek hasonló tematikát követnek, mint a tanulmánykötet írásai, de plasztikusabb, összetettebb képet adnak a vizsgált kérdéskörökről, felvetve ezek befogadásának esélyeit, társadalmi térbe helyezve az elvontnak tűnő tudományos dilemmákat, és gyakran rendkívül érdekes területekre „kalandozva”. A beszélgetőtársak pedig sok esetben a magyar újságírás klasszikusai , s ez még izgalmasabbá teszi a dialógusokat.

Kiadás éve:
2022
Információk:
170 oldal, keménytábla, 168 x 238 mm
ISBN:
978 963 556 261 9
5.000 Ft 3.500 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion