A farkas szájában

Adam Foulds új regénye a második világháború idején játszódik Észak-Afrikában és Szicíliában, 1943 nyarán, azon hadművelet idején, amely során a szövetségesek a sziget elfoglalásával megvetették a lábukat Európában, és elkezdhették észak felé szorítani a tengelyhatalmak csapatait. Will Walker angol biztonsági tiszt az apja eszményképével szeme előtt a diplomácia elveit követve elsősorban a béke megteremtéséért tevékenykedik, míg Ray Marfione olasz származású amerikai közlegény a csataterek poklait megjárva jut el felmenői hazájába, ahol korábban még soha nem járt.

A regény kerettörténete, amely a bravúros utolsó fejezetekben csúcsosodik ki, érinti a szicíliai szervezett bűnözés megkerülhetetlen témáját is, két helybéli férfi, a pásztor Angilù és a maffiózó Cirò Albanese alakján keresztül. A történetből világosan kiderül, hogy a maffia örök, és számára még egy világháború sem több ideiglenes zökkenőnél.

Foulds ezzel a regénnyel, mely az utóbbi fél évszázad talán legremekebb csataleírásait tartalmazza, újra tanúbizonyságot tesz egyedi, felkavaró és felejthetetlen írásművészetéről.

Adam Foulds költő és író, 1974-en született Londonban. Első regényéért (The Truth About These Strange Times, 2007) a Sunday Times az év legjobb fiatal írójának járó díjjal tüntette ki. Ezt követte ugyancsak irodalmi díjakkal jutalmazott elbeszélő költeménye, a The Broken Word (2008). Az Eleven útvesztő (The Quickening Maze, 2009), mely szintén olvasható már magyarul, a Booker Díj egyik nagy esélyese volt, s 2011-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

Papp Sándor Zsigmond ajánlója a a könyvről a Könyvterasz.hu oldalon jelent meg 2021. június 1-én.

Szerző:
Foulds, Adam
Fordító:
Papolczy Péter
Kiadás éve:
2020
Információk:
280 oldal, kartonált
ISBN:
978 963 556 072 1
3.400 Ft 2.380 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion

További könyvek a szerzőtől