A települési környezetvédelem elméleti és gyakorlati megközelítései

Kötetünk elsődleges célja az, hogy bepillantást engedjen a helyi önkormányzatok környezetvédelmi tevékenységeibe. Habár a 14 tanulmányt tartalmazó kiadvány szemléletmódja alapvetően jogtudományi jellegű − a kérdéskör komplexitására tekintettel −, a politikatudomány, szociológia és regionális tudományok nézőpontjai is megjelennek benne.
A szerzők által feldolgozott témák sokszínűségét jól mutatja, hogy a tanulmányokban olvashatunk többek között a klímabarát településekről, a helyi környezetvédelem alapjogi kötődéseiről, az önkormányzati döntéshozatal környezeti sajátosságairól éppúgy, ahogy a településképi szabályozás által felvetett problémákról, a hulladékgazdálkodásról, vagy a közösségvezérelt helyi fejlesztésekről.
Bízunk benne, hogy aki érdeklődik a települési környezetvédelem elméleti és gyakorlati kérdései iránt, könyvünkben hasznos kiindulópontra talál és kedvet kap hozzá, hogy elolvasson másik két munkát is a témában. Ezek „Local environmental problems and answers in Hungary and Romania”, valamint „A települési önkormányzatok szerepe a környezeti politika és jog alakításában” címmel jelentek meg.

Letölthető: itt

Szerző:
Bányai Orsolya – Barta Attila (szerk.)
Kiadás éve:
2018
Információk:
kartonált, 292 oldal
ISBN:
978 963 693 883 3
3.000 Ft 2.100 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion