Európa utazása. Integrációtörténet (harmadik kiadás)

Magyarország az Európai Unió tagállama immár csaknem két évtizede. Részt veszünk a Tanács ülésein, van főbiztosunk, mintegy ezerötszáz uniós tisztviselőnk, állandó képviseletünk Brüsszelben, előttünk és mögöttünk áll az EU Tanácsának egy-egy soros elnöksége is. De tudunk-e eleget az integrációról, tisztában vagyunk-e azzal, honnan és hogyan indult az európai együttműködés? Van-e elég ismeretünk a múltról ahhoz, hogy a jelenben tájékozódni tudjunk?

A világ évek óta követi az Európai Unió válságait. De milyen előzményei vannak a jelenlegi helyzetnek? Voltak-e válságok korábban? Azokat hogyan oldották meg? Tudunk-e tanulni azokból a helyzetekből? Milyen az Európai Unió „békeidőben”?

Azoknak ajánljuk ezt a könyvet, akik e kérdésekre keresik a válaszokat – az érdeklődő uniós állampolgároknak, az integrációs szakembereknek, valamint az egyetemi hallgatóknak. Reményeink szerint a kötetből a politikai eseményeken túl kirajzolódik az európai integráció logikája, a közösségi intézmények és a tagállamok szerepe, továbbá egyes kulcsszereplők személyes hatása is.

 

Arató Krisztina az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Politikatudományi Intézetének professzora, intézetigazgató. Kutatási területe az európai integráció története, a kohéziós politika működése, valamint a civil társadalom és a szociális párbeszéd Magyarországon és az Európai Unióban.

 

Koller Boglárka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Jean Monnet professzora, az Európa-tanulmányok Tanszék tanszékvezetője. Kutatási területe: az európai integráció elméletei és története, a tagállami és európai identitások összefüggésének vizsgálata, valamint a differenciált integráció.

Szerző:
Arató Krisztina – Koller Boglárka
Kiadás éve:
2023
Információk:
362 oldal, kartonált, 168 x 238 mm
ISBN:
978 963 556 276 3
4.590 Ft 3.213 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion