Idő kérdése

II. Vilmos 1913-ban megbízást ad három északnémet hajóépítőnek, hogy a császár birodalomkiterjesztő ambícióinak megfelelően irányítsák a maguk építette gőzös szétszerelését, majd a Tanganyika-tónál, a Kilimandzsárótól délre építsék meg újra a hajót. Ugyanekkor kapja feladatul Winston Churchilltől Spicer Simson, a kissé különc, de szeretetre méltó főhadnagy, hogy fél Afrikán át juttasson el két ágyúnaszádot ugyancsak a Tanganyika-tóhoz. Amikor kitör az első világháború, németek és britek hirtelen ellenségekként találják egymással szembe magukat a tó partján, akár lelkesíti őket a háború, akár nem. A regény valamennyi szereplője foglya az időnek, s ki-ki a maga módján viszonyul az ebből fakadó kényszerekhez…

Alex Capus második magyarul megjelenő regénye megtörtént eseményeken alapul, s egy újabb lebilincselő történetet mesél el, úgy, ahogy arra csak a Léon és Louise szerzője képes.

Alex Capus (1961) Normandiában született, de hosszú idő óta Svájcban él. A német nyelven író francia–svájci szerző történelmet, filozófiát és antropológiát tanult a Baseli Egyetemen, majd újságírással kereste kenyerét. Első regényét 1997-ben jelentette meg. 2011-es regényét, a nagy sikerű Léon és Louise-t, mely korábban, ugyancsak Tatár Sándor fordításában, megjelent már a Gondolat Kiadónál, a Német Könyvdíjra is jelölték.

 

Az 1749.hu portálon olvasható Andok Tamás Hajózni muszáj, élni nem szükséges címmel megjelent kritikája.

Szerző:
Capus, Alex
Fordító:
Tatár Sándor
Kiadás éve:
2022
Információk:
284 oldal, kartonált
ISBN:
978 963 556 130 8
3.800 Ft 2.660 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion

További könyvek a szerzőtől