Fölsértett ég

Égi vagy földi úrhoz fordul-e, nem mindig egy - értelmű – a perlekedő fohász, a profán ima, a vitázó szentségelés annál inkább.

Tarján Tamás

Soha nem tudni, a némulások, némulat-ok mire voltak jók! Erőgyűjtés, tájékozódás? Ki tudhatja? Az új versek kihívó aktualitással körülveszik a Némulat verseit. S arra biztatnak: ne add fel, meg ne némulj!

Nagy Gáspár

„Nem verset írni: Írni” [...] a mesterség esz kö - zeiről sokat tudva küzd a feltétlennel: a mes terség hamleti meglét-vagy-sem kérdésével.

Tandori Dezső

...megcsomózott kötelek hol egymásba hurkolódnak, hol elszakadnak, és csak rojtjaik tartják egymást, alattuk leszegett fejjel egy ló látszik. Talányos, szomorú kép. [...] „Egy angyal kísérlete voltam”, írta megható módon; a kijelentésében azonban nincs kivagyiság, bármiféle önteltség, legkevésbé pedig elégedettség. A művészi léthez tartozóan igaz. Fábián István eredeti rajzoló, egyéni látásmóddal fölvértezett költő.

Mohai V. Lajos

A versek is precíz, szigorú rajzok.

Karácsondi Imre

...olvastam kemény igéidet, bizony nem sok vigaszt nyújtanak ebben a lehe tetlen világban – hacsak a tehetségét nem, mert azt felfedezni mindig erőt ad.

Antal László

...költői fegyelmével, értelmet szólító modernségével szólítja meg az olvasót.

Takáts Gyula

... ha Hemingway mégis inkább rajzolt volna az írás helyett, hát azok talán ilyenek lettek volna. Őszinteség. A grafika iránti alázat.

Miko F. László

A szerelmes versei is [...] sötétlőek, vadak – de vágáns módon énekelnek. Alapérzése: a szégyen, a tartozás, az esküszegés. Ebből a helyzetből nem írni a nehezebb. „Csak rajzaim vannak/darabja valami igaznak” – erős képversekkel is bizonyítja e fenti ars poéticát.

Budai Katalin

Nagy tömörséggel, a kimondás körítésmentes evidenciájával mindenekelőtt a magabiztos tartást, a térdhajlásra képtelen büszke szerénységet, a nemléttel való hetyke szembenézést hangsúlyozza.

Iszlai Zoltán

A Könyvelvonó blogon jelent meg egy írás 2020. december 9-én a könyvről.

Szerző:
Fábián István
Kiadás éve:
2020
Információk:
keményfedél, 136 oldal, B5 méret
ISBN:
978 963 556 036 3
3.500 Ft 2.450 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion