Folyók

Martin Michael Driessen holland író második magyarul is olvasható kötete három novellából áll, melyeknek közös motívuma a mindig kiszámíthatatlan, lenyűgöző szépségű folyó jelenléte – a folyóé, mely a menekülés, az új élet lehetőségét nyújtja, vagy éppen fogságban tart; amely éltet és gazdagságot ad, vagy éppen elvesz és pusztulást hoz.

Az első novella főhőse egy idősödő, alkoholista színész, aki kenuba száll az észak-franciaországi Aisne viharoktól ostromolt vizén, hogy megküzdjön a folyó hullámaival, s nem kevésbé saját démonaival. A második, több évtizedet átfogó történet középpontjában két, a Majna–Rajna vidékén utazó tutajos áll – egyikük jómódú, a másikuk szegény családból származó –, akiknek álmai és vágyai különbözők, de sorsuk valamiképpen mindig a folyóhoz – és egymáshoz – köti őket. A harmadik, ugyancsak a huszadik század első évtizedeiben játszódó novellában egy folyó jelenti az állandóan változó határt két család között, akiket sok évszázados ellenségeskedés kapcsol össze.

Három különböző történet, megdöbbentően eleven karakterekkel és helyszínekkel, Driessen áradó prózanyelvén, Daróczi Anikó gyönyörű magyar szövegével.

Gyürky Katalin írása a könyvről az Élet és Irodalomban jelent meg 2020. április 30-án.

Szerző:
Driessen, Martin Michael
Fordító:
Daróczi Anikó
Kiadás éve:
2020
Információk:
148 oldal, kartonált
ISBN:
978 963 693 958 8
3.200 Ft 2.240 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion

További könyvek a szerzőtől