Annak, hogy tud-e valaki, a tanítani tudás a jele. Tanítványok írásai a 65 éves Takács Péter tiszteletére

Jelen kötetbe a 65. születésnapját ünneplő, magas ívű karrierje csúcsára elérkezett magyar jogtudós, Takács Péter tanítványainak írásait válogattuk össze. Sokunk számára az ünnepelt személye volt egykor a jogászi hivatás és szűkebben az egyetemi oktatói-kutatói pálya melletti döntés végső oka. Olyan magatartásmintákat tanulhattunk tőle, amelyeket tudósként és oktatóként, több-kevesebb sikerrel azóta is igyekszünk követni.

Az itt közölt tizenegy tanulmány javarészt az ünnepeltet máig foglalkoztató problémákra koncentrál. A műben elmélettörténeti és a módszertani problémákról, a jog gyakorlatának és intézményeinek a retorikával és a művészettel határos kérdéseiről készített értekezésekkel találkozhat az érdeklődő olvasó.

A szerzők továbbá górcső alá veszik a jog- és politikaelmélet tartalmi és a közjoggal körülölelt területeit is. E teoretikus határmezsgyék szolgálnak gazdag táptalajául a jogállamiságról, az alkotmányosságról, az emberi jogokról és az igazságosságról folytatott gyakorlati diskurzusainknak.

Szerző:
Cserne Péter, Jakab András, Paksy Máté, Szerletics Antal, Tattay Szilárd (szerk.)
Kiadás éve:
2020
Információk:
keménytáblás, 232 oldal, B5 méret
ISBN:
978 963 556 048 6
5.000 Ft 3.500 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion