Felhívjuk Kedves Megrendelőink figyelmét, hogy az Ünnepi könyvheti kitelepülés miatt, június 5–11. között a rendelések feldolgozása és könyvek személyes átvétele szünetel.

Megértésüket köszönjük!

A tekintet szintaxisa. François Molnar válogatott tanulmányai

A tanulmánykötet François Molnarnak a művészetelmélet és az experimentális pszichológia határterületén végzett kutatásait bemutató publikációi közül válogat.

Molnar 1947-ben telepedett le Párizsban, ahol a mozgalmas művészeti élet aktív résztvevője lett. 1958-tól megjelenő publikációi híven tükrözik az őt körülvevő szellemi irányzatok megtermékenyítő hatását. Kérdésfelvetései, kutatásai az esztétika, a pszichológia, az optika határterületén mozognak, és érzékeny kölcsönhatásban állnak mindazokkal a szellemi irányzatokkal, amelyek a 60-as és 70-es évek francia művészetében jelentkeztek (koncept art, op-art).

A hatvanas-hetvenes évek aktuális zenei, fizikai, matematikai, szociológiai teóriáit a pszichológia és a művészet területére próbálta alkalmazni. Az eredmények feldolgozásában a legaktuálisabb matematikai újításokat használta fel (pl. a gráfelméletet).

A kötetet a kortárs művészet és az esztétika iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk. Fekete-fehér illusztrációkkal, 17 percnyi filmet tartalmazó DVD-melléklettel.
Szerző:
Faludy Judit (szerk.)
Kiadás éve:
2011
Információk:
Kartonált, DVD-melléklettel, 250 oldal
ISBN:
978 963 693 263 3
2.900 Ft 2.030 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion