Mintavétel a kvalitatív pedagógiai kutatásban

„Az utóbbi években a társadalomtudományok terén Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a kvalitatív kutatási módszerek. A legfrissebb hazai pedagógiai kutatás-módszertani szakirodalmak is teret engedtek a kvalitatív metodológiának, amely, bár nem könnyű feladat, megpróbált egységes képet festeni a kutatásmódszertan e területéről. Igaz, a kutatók között nincs egyetértés a kvalitatív kutatási módszerek pedagógiai alkalmazhatóságát illetően, de abban nagy részük egy véleményen van, hogy a kvalitatív módszerek pedagógiában való megjelenésével eddig más módszerekkel kutatott számos pedagógiai részterület is alaposabban feltárhatóvá válik.

E módszertani könyv a hazai és a külföldi szakirodalomra alapozva a kvalitatív mintavétel-kiválasztás kérdéseinek és problémáinak összegyűjtését, sokoldalú megközelítését és elemzését tűzi ki célul. Amellett érvelünk, hogy a kvalitatívkutatások eredményességét és elfogadottságát csak a pontos és részletes dokumentálás, a metodológiai elvek világos kifejtése és azok következetes alkalmazása segítheti.

A kötet célja továbbá, hogy rámutassunk a kvalitatív vizsgálatok pedagógiai kutatásokban betöltött helyére, szerepére és értékére, illetve a kvantitatív vizsgálatok melletti térhódítására.”

Szerző:
Sántha Kálmán
Kiadás éve:
2006
Információk:
Kartonált, 124 oldal
ISBN:
978 961078 X
1.450 Ft 1.015 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion