Tankafüzér 2023

Gergely Sándor (Dr. Gergely Sándor könyveit, verseit édesanyja Lukács Jusztina emlékére Lukács Gergely Sándor néven jegyzi)

„1943-ban születtem Jászárokszálláson. Örökségül kaptam a jász függetlenség és a jász demokrácia hagyományát. Édesanyám szervező leleménye folytán eszmélő gyerekkorom két legszebb évét Svédországban tölthettük, és azóta a zsigereimben él: nincs jólét szabadság nélkül. A családomról: Lukács Jusztina, áldott emlékű Édesanyám: aggódó szív és cselekvő szeretet. Gergely Béla, áldott emlékű Apám: humor, mértéktartás és mérce. Béla testvérem már az égből követi földi vándorutunkat. Zoltán testvérem: biztos irány a térben, fogódzó az időben. Feleségem, Kovács Margit tanárnő: férfikorom értelme, célja és üdve. Sándor fiunk és Krisztina lányunk: cinkos összekacsintás a múlás hatalma ellen. Bianka, Olivér, Rebeka, Barnabás és Benedek unokáink: a remény hajtásai a XXI. századnak.

Utamról: ötöd évszázadnyi időn át szolgáltam szövetkezeti vezetőként Palócors zágban. 1991-tôl az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnökeként szerveztem a takarékszövetkezetek modernizációját és összefogását. 2002-tôl 2016-ig a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán vezettem zöldenergia és regionális tudományi kutatásokat. Iskoláimról: agrármérnök vagyok és a mezőgazdasági tudomány kandidátusa. Tudományos publikációim száma 485, eddig 43 tudományos könyvem jelent meg, és 19 tudományos könyvben vagyok társszerző. Öt zöldenergia-termelést és -hasznosítást támogató szabadalom kötődik a tevékenységemhez. 1994-ben jelent meg a Cserépfalvi Kiadónál a Keszi kálvária című szociográfiám. A Széphalom Könyvműhely adta ki 2004-ben Százharminc haiku című kötetet, 2012-ben a Fényrom című
haikufüzér könyvemet, 2014-ben pedig Porvirág című verskötetemet. 2017-ben jelent meg a Gondolat Kiadónál a Roma foglalkoztatási stratégia című könyvem,

2018-ban az Esőnesz című haikufüzér kötet. 2020-ban jelent meg a Jászárokszállás – mezővárosból iparváros című szociográfiám. A Gondolat Kiadónál 2023-ban jelent meg a Föld Köztársaság című könyvem… Oly igen életpárti vagyok, hogy nem múlik el napom múlásra sajdulás nélkül. De érzem, hogy ekkor – vesztett reményem idején – vigaszával megsegít mindig az Úr.”

Szerző:
Lukács Gergely Sándor
Kiadás éve:
2023
Információk:
100 oldal, keménytábla, 183 x 124 mm
ISBN:
978 963 556 430 9

Elérhető e-könyv formátumban is »

3.000 Ft 2.100 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion