Bekerítés

A Bekerítés-trilógia a kortárs norvég regényirodalom kiemelkedő teljesítménye egy individuum körülrajzolásának lehetetlenségéről, mely, mintegy mellékesen, szisztematikusan feltérképezi az emberek közötti lehetséges viszonyokat.

Egy újsághirdetés szerint David elveszítette az emlékezetét, ezért orvosai arra kérik rokonait és barátait, hogy segítsenek emlékei felidézésében. A regény három szereplő leveleiből, illetve jelen idejű elbeszéléseiből épül fel. Mindhárman alapvető szerepet játszottak a fiatal David életében: Jon, a kamaszkori barát; a lelkész Arvid, David mostohaapja; végül Silje, a kamaszkori barátnő. A beérkező levelek szövegek izgalmas szövevényét hozzák létre, amelyek újraírják David élettörténetét, s vele együtt a levélírókét és más emberekét is. A regény néhány alapvető téma - a barátság, a szexualitás, az identitáskeresés - mellett azt a kérdést járja körül, hogy miként és hányféleképpen konstruálódik meg egy ember személyisége és élettörténete más személyek nézőpontjából - és miként formálja át a valóságot ő maga.

Carl Frode Tiller (1970) a mai norvég szépirodalom meghatározó alakja. A Bekerítéssel 2009-ben elnyerte az Európai Unió irodalmi díját. A regény folytatása 2010-ben jelent meg Norvégiában (a Gondolat 2013-ban jelentette meg). A trilógia záró darabja 2016-ban lesz olvasható magyarul.

Szerző:
Tiller, Carl Frode
Fordító:
Dobos Éva
Kiadás éve:
2011
Információk:
Kartonált, 216 oldal
ISBN:
978 963 693 335 7
2.800 Ft 1.960 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion

További könyvek a szerzőtől