Léterő–erőnlét. Válogatott vallomások, szépirodalmi, tudományos, közéleti esszék

„Kétféleképpen lehet élni.
Úgy, hogy az ember azt mondja, semmi csoda nincs az életben.
Vagy úgy, hogy ezt mondja: minden csoda. Én ez utóbbiban hiszek”.
Albert Einstein

Léterő – Erőnlét. Két szó, két határozott, céltudatos, dinamikus és pozitív csengésű kifejezés. E fogalmak egy kötet címében céltudatos, dinamikus és pozitív szándékot jeleznek. És amit ígérnek: magyar református lendülettel, kereszténydemokrata szellemben megírt közéleti esszéket és lírai vallomásokat.
A harmadik évezred első évtizedeiben válságok sorozatát éljük. Először jött a gazdasági válság, amely milliókat taszított létbizonytalanságba; követte a migrációs válság, amely a párhuzamos társadalmak megjelenésével alapjaiban kérdőjelezi meg és teszi kétségessé Európa európai voltát, sőt létét; majd jött a vírusjárvány, amely az egész világot térdre kényszerítette. Húsz év, három világválság.
Békefy Lajos kötete arra tesz kísérletet, hogy keresztyén válaszokat és megoldásokat találjon az előttünk tornyosuló problémákra. A szerző tiszteli a múltat, a mában él és a jövőért aggódik. A válságok idején is lámpással mutatja az utat, a sötétségben hirdeti a világosságot, Krisztus Világosságát!
Dr. Semjén Zsolt

Szerző:
Békefy Lajos
Kiadás éve:
2021
Információk:
keménytábla, 277 oldal
ISBN:
978 963 556 154 4
2.950 Ft 2.065 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion