Az identitás hatalma – Az információ kora. Gazdaság, társadalom és kultúra II. kötet

Az identitás hatalma Castells Az információ kora című trilógiájának második kötete. A mű a társadalmi átalakulás és a globális gazdaság szociális, politikai és kulturális dinamikáját tárgyalja. Elemzi a kulturális, vallási és nemzeti identitás fontosságát, mint az emberek számára jelentésadó mozzanatokét, s vizsgálja, mit nyújtanak ezek az identitások a társadalmi mozgalmaknak. Vizsgálja a gazdagság és hatalom zabolátlan globalizálódásával szembeszálló népi mozgalmakat, az alternatív társadalmi szerveződésekre vonatkozó elképzeléseket, amelyek például a környezetvédő és a nőmozgalmakban öltenek testet. Foglalkozik a nemzetállam válságával, s annak hálózati állammá történő átalakulásával, a nemzetek feletti kormányzás nehézségeinek a politikai demokráciára gyakorolt hatásával, a politikai reprezentáció gyengülésével a média és botránypolitizálás feltételei között.

Az 1996-ban megjelent első kiadást a szerző 2003-ban alaposan átdolgozta, kiterjesztve elemzéseit a globalizálódó világ olyan új jelenségeire, mint a globális terrorista hálózatok, a globalizációellenes mozgalmak, a politikai legitimitás válsága világszerte és a hálózati állam elméletének új fejleményei.

A világhírű szociológus korszakalkotó trilógiája posztmodern világunk új jelenségeinek valóságos enciklopédiája, az elmúlt évtizedek társadalomkutatásának vitathatatlanul legfontosabb alkotása.

Szerző:
Castells, Manuel
Kiadás éve:
2006
Információk:
Keménytáblás, 546 oldal
ISBN:
963 961 043 7
4.890 Ft 3.423 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion