Új honlap

A 86. Ünnepi Könyvhétre elindul a Gondolat Kiadó teljes egészében megújult, mobileszközökre optimalizált honlapja és webáruháza.

Június elejétől az új honlap teljes funkcióban működik. Ugyanakkor az első hetekben természetesen előfordulhatnak még apróbb hibák: így például a régi honlapról átvett adatbázis rendezése a következő hetekben is folyik még, azaz az oldal bizonyos részei továbbra is szerkesztés alatt állnak - ami olykor érzékelhető lehet az oldal megjelenésében is, noha az alapvető funkciókat nem befolyásolja. A felmerülő hibákat mindenesetre a lehető leghamarabb igyekszünk majd orvosolni - addig is kérjük szíves megértésüket.

Mit is jelent az, hogy egy honlap mobileszközökre optimalizált? Elsősorban azt, hogy az oldal rugalmas, és még egy viszonylag kisméretű okostelefonon is megfelelően képes megjelenni: a felhasználónak nem kell folytonosan nagyítania és kicsinyítenie, illetve ide-oda mozognia az oldal különböző részei között. Pontosabban a mozgás csak függőlegesen történik, hiszen például az oldalon elérhető könyvborítók vagy blogbejegyzések mindig a megfelelő méretben egymás alá kerülnek, s így a lehető legkönnyebben elérhetők és olvashatók.

Az új honlap indulásával egyidejűleg a független Gondolat-blog megszűnik - a könyveinkkel kapcsolatos szerkesztőségi bejegyzések, kedvcsinálók ezentúl a honlap keretében működő blogon olvashatók. A Gondolat Facebook oldalát viszont - amely az aktualitásokra fókuszálva egészíti ki a Gondolat honlapja által betöltött funkciókat - igyekszünk az eddigieknél sokkal inkább felpörgetni. Olvasóinkat csupán arra kérjük, hogy mindebben legyenek partnereink, leginkább úgy, hogy maradnak mindig is - olvasók.