Esélyegyenlőség projektalapon

Az olvasmányosan és logikus szerkezetben megírt könyv azt a kérdést járja körül alaposan és konkrét példák sokaságával, hogy vajon lehetséges-e, s ha igen, mennyiben projektalapon olyan nagyon komplex és hosszú távú társadalmi folyamatokat befolyásolni, mint a gyermekszegénység csökkentése, a szegénység újratermelődésének megakadályozása.

A könyv egy szintetizáló mű abban az értelemben, hogy számos témát érintve és több szempontot is bemutatva járja körül a Gyerekesély program működését, és kísérli meg mérlegelni annak sokrétű pozitív hatásait, illetve azokat az okokat is, amelyek a program céljainak megvalósulását nehezítették, illetve részben meggátolták, 12 év szakmai tapasztalatait, kutatásait összegezve.  A könyv tanulságai az adott programon túl is mutatnak, és általánosabb szinten, más hasonló léptékű és kifutású programok esetében is figyelembe veendők (lennének).

A könyv nagy értéke, hogy kiemelkedően gazdag, mind kvantitatív, mind kvalitatív módszerekkel, több mint egy évtized során gyűjtött hatalmas empirikus adattartalmon alapul. Ugyanakkor arra is ügyel a szerző, hogy a kontextust mindig bemutassa, hogy az általa leírtak minden olvasó számára érthetőek legyenek. A kötet összegző részét pedig a hasonló programokat tervezők számára kötelező olvasmányként lehetne előírni.

 

Husz Ildikó szociológus, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Gyerekesély-kutató Csoport tudományos főmunkatársa és szakmai vezetője, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Corvinus Institute for Advanced Studies kutatója. Szakterületei közé tartozik a társadalmi egyenlőtlenségek kutatása, ezen belül gyermekszegénység, gyermekjólét témákkal foglalkozik. 2011 óta dolgozik a projektek révén működő Gyerekesély programban, amely térségi szintű fejlesztésekkel igyekszik hozzájárulni a gyermekszegénység csökkentéséhez.

Szerző:
Husz Ildikó
Kiadás éve:
2023
Információk:
236 oldal, keménytábla, 142 x 197 mm
ISBN:
978 963 556 479 8
4.500 Ft 3.150 Ft
db
Jelenleg:
rendelhető
Szállítás:
4-5 munkanap
Kártyás fizetés szolgáltatója: Barion