Munka-béke-idők Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Munka-béke-időkA jelenünkre jellemző sodró erejű információáradat elfedi, hogy az egymást követő generációk egyre kevesebbet tudnak szüleik történeteiről. A családokban fogyatkoznak a jó hangulatú tereferék és a meghitt vallomások, a mindennapi hajszában ugyanis nemigen adódik idő arra, hogy beszéltessük, faggassuk anyáinkat, apáinkat.

Ez az írás egy nyugdíjba kényszerült restaurátor „levele” külhonban élő fiának, amellyel – mintegy elmaradt beszélgetéseik pótlásaként – megkísérel képet adni neki saját életútjáról és az akkori világról, hogy leszármazottai pontosabb ismeretek birtokában dönthessenek arról: miben határolódnak el tőle, és miben kívánják követni őt.

Mivel a főhősben a munkájához kapcsolódó fényképek rendezgetése idézi fel saját életének stációit, ez a könyv olyan „képregény”, amelyet az előző századforduló pesti homlokzatainak díszítményeivel, emberábrázolásaival illusztrálja – vagyis világítja meg – egy későbbi, de mára talán túlságosan is hátunk mögött hagyott korszak epizódjait.


Szerző: Duló Károly
Cím: Munka-béke-idők
Információk: keménytáblás, védőborító, 132 oldal
ISBN: 978 963 556 058 5
Kiadás éve: 2021
Ár: 6 000 Ft
Kedvezményes ár: 4 200 Ft