Magyar Filozófiai Szemle Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Magyar Filozófiai SzemleA Magyar Filozófiai Szemle a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Bizottságának folyóirataként a magyar filozófiai élet legrégebben megjelenő szakmai fóruma. A magyar filozófiai szaksajtó a Magyar Tudományos Akadémia rendszeres anyagi támogatásával jött létre az 1882-ben alapított Magyar Philosophiai Szemle formájában, amelynek helyébe később az Athenaeum lépett. A jelenlegi számozása szerint is több mint fél évszázada megjelenő Magyar Filozófiai Szemle e kultúrtörténeti és tudománytörténeti jelentőségű periodikumok örököse.

Az elmúlt évtizedekben a lap hasábjain számos ma is viszonyítási pontnak számító szaktanulmány, és fordítás látott napvilágot, a lap recenziórovata pedig elvégezte a kortárs filozófiai teljesítmények szemlézésének a feladatát. A Magyar Filozófiai Szemle és elődei soha nem köteleződtek el szorosan a magyar filozófiai élet egyik irányzata, vagy műhelye mellett sem, a lapnak ma is deklarált szerkesztési elve, hogy minden jelentősebb irányzat szakmai teljesítményét megjelenítse.

A folyóirat saját weboldala:

filozofiaiszemle.net

A folyóirat számai egyelőre nem rendelhetők meg a Gondolat webáruházán keresztül. Egyes számok vagy teljes évfolyamok megrendelésével kapcsolatban kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kiadóval.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző:
Cím: Magyar Filozófiai Szemle
Információk: Negyedévente megjelenő filozófiai folyóirat
ISBN: ISSN 0025 0090
Kiadás éve:
Ár: 1 200 Ft
Kedvezményes ár: 840 Ft