Léterő–erőnlét. Válogatott vallomások, szépirodalmi, tudományos, közéleti esszék Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Léterő–erőnlét. Válogatott vallomások, szépirodalmi, tudományos, közéleti esszék„Kétféleképpen lehet élni.
Úgy, hogy az ember azt mondja, semmi csoda nincs az életben.
Vagy úgy, hogy ezt mondja: minden csoda. Én ez utóbbiban hiszek”.
Albert Einstein

Léterő – Erőnlét. Két szó, két határozott, céltudatos, dinamikus és pozitív csengésű kifejezés. E fogalmak egy kötet címében céltudatos, dinamikus és pozitív szándékot jeleznek. És amit ígérnek: magyar református lendülettel, kereszténydemokrata szellemben megírt közéleti esszéket és lírai vallomásokat.
A harmadik évezred első évtizedeiben válságok sorozatát éljük. Először jött a gazdasági válság, amely milliókat taszított létbizonytalanságba; követte a migrációs válság, amely a párhuzamos társadalmak megjelenésével alapjaiban kérdőjelezi meg és teszi kétségessé Európa európai voltát, sőt létét; majd jött a vírusjárvány, amely az egész világot térdre kényszerítette. Húsz év, három világválság.
Békefy Lajos kötete arra tesz kísérletet, hogy keresztyén válaszokat és megoldásokat találjon az előttünk tornyosuló problémákra. A szerző tiszteli a múltat, a mában él és a jövőért aggódik. A válságok idején is lámpással mutatja az utat, a sötétségben hirdeti a világosságot, Krisztus Világosságát!
Dr. Semjén Zsolt


Szerző: Békefy Lajos
Cím: Léterő–erőnlét. Válogatott vallomások, szépirodalmi, tudományos, közéleti esszék
Információk: keménytábla, 277 oldal
ISBN: 978 963 556 154 4
Kiadás éve: 2021
Ár: 2 950 Ft
Kedvezményes ár: 2 065 Ft