Kritikai gondolkodás az osztályteremben Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Kritikai gondolkodás az osztályterembenA munka a kritikai gondolkodás jelentőségére és előnyeire mutat rá a diákok autonóm tanulási folyamatai érdekében. A kritikai gondolkodás szemléletében bekövetkezett változásokat követve rámutat a fogalom körüli zavarokra, annak feltáratlan részleteire is. Körvonalazza számunkra a kritikusan gondolkodó egyén sajátosságait, a gondolkodási folyamat egyes szakaszait, miközben a megvalósítás törékenységére hívja fel a figyelmet.

Azt a kérdést feszegeti, mely tényezők segítik vagy akadályozzák a gondolkodót választott magatartásában, amely szélsőséges esetben akár a kritikus gondolkodás megtagadása is lehet.

Az iskolai tanulási környezet empirikus vizsgálatával tükröt állít az oktatás résztvevői elé, miközben arra is törekszik, hogy letapogassa az iskolai gyakorlat terepén azokat a területeket, amelyek a leginkább esélyt nyújthatnak a tanulói kritikai gondolkodás fejlesztésére. Ezek között kiemelt szerepet szán a szerző a nyelvtanításnak.Szerző: Fábián Gyöngyi
Cím: Kritikai gondolkodás az osztályteremben
Információk: kartonált, 112 oldal
ISBN: 978 963 693 554 2
Kiadás éve: 2015
Ár: 1 200 Ft
Kedvezményes ár: 840 Ft

Hasonló termékek

Generatív grammatikai gyakorlókönyv I–II.

Generatív grammatikai gyakorlókönyv I–II.

Alberti Gábor – Medve Anna – Balogh Kata
A reprezentáció szintjei

A reprezentáció szintjei

László János – Kállai János – Bereczkei Tamás (szerk.)
A téri megismerés és a nyelv

A téri megismerés és a nyelv

Lukács Ágnes – Király Ildikó – Racsmány Mihály – Pléh Csaba
A pletyka

A pletyka

Szvetelszky Zsuzsanna