Jean-Luc Marion - Kartezianizmus, fenomenológia, teológia Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Jean-Luc Marion - Kartezianizmus, fenomenológia, teológiaJean-Luc Marion tanítványai, filozófiájának ismerői és kutatói 2010 márciusában konferenciát rendeztek a Francia Intézetben a filozófus részvételével. A Marion előszavával megjelent kötet a konferencia anyagát gyűjti egybe.

„Erudíció, virtuozitás és alázat. Erudíció elsősorban, hiszen a filozófiák nagyon alapos ismerete, a tudomány legmagasabb szintű művelése jellemzi Jean-Luc Marion munkásságát. Virtuozitás másodsorban, amellyel kidolgoz új gondolatokat és tételeket. És végül a szövegek iránt tanúsított alázat, amely meghatározza alapos és fegyelmezett írásait.

Marion méltón illeszkedik be a Descartes, Pascal, Malebranche, Montesquieu, Rousseau, Bergson, Sartre, Foucault, Lévinas, Ricœur, Henry és Derrida által híressé tett francia filozófia családfájába. Keresztény gondolkodóként újítja meg a fenomenológiát, teszi hozzáférhetővé a metafizika által felvetett problémákat, fordítja ezeket a kortárs fenomenológia nyelvére, szigorúan tudományos eszköztárat és eljárásokat alkalmazva."Szerző: Sylvain Camilleri – Takács Ádám (szerk.)
Cím: Jean-Luc Marion - Kartezianizmus, fenomenológia, teológia
Információk: Kartonált, 224 oldal
ISBN: 978 963 693 355 5
Kiadás éve: 2012
Ár: 1 800 Ft
Kedvezményes ár: 1 260 Ft