Innováció és tanulás Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Innováció és tanulásAmikor rátaláltunk a „társadalmi innovációra”, az még csak a szociológusokat érdekelte. A szociológusok – a közgazdászokhoz csatlakozva – a gazdasági innovációk társadalmi vonatkozásait vizsgálták. Mai napig ezt értik társadalmi innováción.

Magyarország „tanuló régióit” megismerve (2012–2015) mi más társadalmi (szociális) innovációról kezdtünk beszélni. Azokról a problémamegoldásokról, amelyek alulról indulnak, mozgalommá terjednek, és a szűkebb-tágabb közösségek hagyományaivá válnak. A tanuló régióktól – amelyekkel a Pillanat (2016) című könyv foglalkozott – így jutottunk el a társadalmi innovációig, amely közösségi mozgalom, és amelyet a társadalmi fejlődés motorjának nevezhetnénk.

Mindennek fontosságát a jelen kötet szerkesztése közben fedeztem föl. Ezért tettem ennek a könyvnek az élére azokat az írásokat, amelyek a társadalmi innovációról szólnak; valamint az innovációkat hajtó tanulásról – a tanulást nem szűkebben iskolai, hanem tágabban, társadalmi méretekben értve. Így lett a könyv címe Innováció és tanulás. Ennek a könyvnek ez a legfontosabb mondanivalója.


Szerző: Kozma Tamás
Cím: Innováció és tanulás
Információk: kartonált, 288 oldal, B5
ISBN: 978 963 556 235 0
Kiadás éve: 2022
Ár: 3 950 Ft
Kedvezményes ár: 2 765 Ft

Hasonló termékek

Halál és kultúra

Halál és kultúra

Berta Péter (szerk.)
Modern sorsok és késő modern tematikák

Modern sorsok és késő modern tematikák

Bókay Antal – Rácz István (szerk.)
Az észleléstõl a nyelvig

Az észleléstõl a nyelvig

Pléh Csaba – Kampis György – Csányi Vilmos