Ez világ, mint egy kert... Tanulmányok Galavics Géza tiszteletére Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Ez világ, mint egy kert... Tanulmányok Galavics Géza tiszteletéreGalavics Géza akadémikus, művészettörténész eddigi életműve a kora újkor késő reneszánsztól kora klasszicizmusig terjedő korszakának számos művészettörténeti és más társtudományok – történelem, néprajz, irodalomtörténet, kertművészet – határterületén mozgó kérdésével foglalkozott.

Közreműködött forráskiadványok létrehozásában, nagy történeti kiállítások elkészítésében. Döntő szerepe volt a magyar művészettörténeti gyakorlat által korábban alig-alig művelt kutatási téma, a kertművészet jelentőségének megismertetésében.

A számára készülő Festschrift az ünnepelt széleskörű érdeklődésének megfelelően ugyanezt a korszakot választotta tárgyául, s igyekezett ugyanolyan sokoldalú közelítéssel fordulni felé. A különféle társtudományok felkért szakértői, Galavics Géza művészettörténész kollégái, barátai és tanítványai mind egy-egy olyan témát dolgoztak fel a kiadvány számára, ami a kutatás témáját, módszerét, vonatkozási rendszerét illetően kapcsolódik az ő munkásságához.

A kiadvány új kutatási eredményeket publikáló tanulmányai kifejezetten Galavics Géza számára íródtak, nem korábban megjelent tanulmányok újraközlései. Közel hatvan szerző munkája, akik – választott kutatási témájuktól függően – egy-egy részprobléma rövid kifejtésével, vagy a korszak művészeti problémáinak nagylélegzetű kifejtésével róják le tiszteletüket az ünnepelt előtt.

Galavics Géza közép-európai kapcsolatrendszerének megfelelően nemcsak magyar szerzők, hanem a környező országok jeles kutatói, Galavics Géza tisztelői is részt vettek a kötet készítésében. Az ő tanulmányaik német nyelven, magyar rezümékkel jelennek meg. Ennek megfelelően a magyar nyelvű tanulmányok német, illetve angol rezümét kapnak.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Bubryák Orsolya (szerk.)
Cím: Ez világ, mint egy kert... Tanulmányok Galavics Géza tiszteletére
Információk: Keménytáblás, 800 oldal
ISBN: 978 963 693 264 0
Kiadás éve: 2010
Ár: 8 000 Ft
Kedvezményes ár: 5 600 Ft

Hasonló termékek

A görög művészet

A görög művészet

Isler-Kerényi, Cornelia