Bátorság a politikában Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Bátorság a politikábanPolitikai bátorság – e két szó olyan fogalompárt alkot, aminek megnyilvánulásával tettekben ma már csak ritkán lehet találkozni. A politikában az erkölcsi ítélkezés és a társadalmi igazságosság helyett a pragmatizmus vált uralkodóvá, ahol a cselekvés a hatalom megszerzésére és megtartására, a stratégiai és taktikai előny megtalálására és az elfogadásra összpontosít.

A történelmi korszakokban voltak egyének és csoportok, akik a politikai bátorság példaképévé váltak, akik erkölcsi iránytűjüket követve harcoltak az igazságtalanság ellen – akár saját életük árán is. Olyan példát mutattak tetteikkel, amelyek még ma is a politikai bátorság mércéjéül szolgálnak, de van-e elég súlyuk ahhoz, hogy a történelem eseményeire pozitív hatást gyakoroljanak.

A „Bátorság a politikában” célja a témáról szóló diskurzus előmozdítása. A kötet platformot biztosít a tudományágak számára a politikai bátorság különböző szempontok szerinti vizsgálatára. A könyvben szereplő tanulmányok gazdag és fontos tématerületet fednek le, amelyek biztosan felkeltik az olvasók érdeklődését.


Szerző: Bódi Ferenc, Ralitsa Savova (szerk.)
Cím: Bátorság a politikában
Információk: keménytáblás, 306 oldal
ISBN: 978 963 556 171 1
Kiadás éve: 2022
Ár: 4 200 Ft
Kedvezményes ár: 2 950 Ft