Az eljövetel Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Az eljövetelAz eljövetel úgy kezdődik, akár egy klasszikus detektívregény – de csak hogy aztán szerzője mindent a feje tetejére fordítson. Egy kisvárosban járunk, valahol délen, az Adria partján. A regény főhőse, s egyúttal egyik narrátora egy magánnyomozó, akivel – mint azt olvasójának készséggel bevallja – gyakran megesik, hogy feláldozza az igazságot olyan sztorik kedvéért, amelyeket az ügyfelei valójában hallani akarnak. Most épp egy kegyetlen többszörös gyilkosság szálait kellene felgöngyölítenie. Miközben a város utcáit járja a júniusi hőségben, váratlanul hullani kezd a hó, s nemsokára a világ más tájairól is sorra érkeznek a nyugtalanító jelek. Közben a távolból egy titokzatos fiatalember is részese lesz a nyomozásnak, akinek leveleiből kirajzolódik az európai történelem egy titokzatos vonulata, középpontjában a Messiás újbóli eljövetelével és egy rejtélyes kötettel, A visszatérés könyvével. A múlt és a jelen megoldatlan rejtélyei az egyik oldalon és a természeti csapások sorozata a másikon mintha ugyanabba az irányba mutatnának: közel az apokalipszis…

„Az eljövetel egy különösen robbanékony elegy, amely három szinten lép működésbe: egyfelől egy kőkemény nyomozás története, amelyet, másfelől, átszőnek a küszöbönálló természeti katasztrófa képei; végül pedig szemléletes leírás egy balkáni kisváros mindennapjairól… Ha volna igazság ezen a földön, akkor Nikolaidis könyve nagyobb bestseller lenne még James Patterson vagy John Grisham regényeinél is. Minthogy azonban nincs igazság a földön, legalább reméljük, hogy ez az őrületesen olvasmányos könyv valamiféle isteni szeszély folytán mégiscsak hatalmas siker lesz majd.”
Slavoj Žižek

Andrej Nikolaidis (1974) Szarajevóban született montenegrói–görög családban. Ulcinjban, Montenegróban él. A régió egyik legbefolyásosabb értelmiségijének tartják, rendszeresen ír boszniai, montenegrói, szerb és szlovén folyóiratokba és az angol The Guardian napilapba. A Fiam című regényéért, amely nemrégiben jelent meg magyarul, 2011-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

Bak Róbert ajánlója a www.ekultura.hu-n olvasható.Szerző: Nikolaidis, Andrej
Fordító: Rajsli Emese
Cím: Az eljövetel
Információk: Kartonált, 124 oldal
ISBN: 978 963 693 627 3
Kiadás éve: 2016
Ár: 2 600 Ft
Kedvezményes ár: 1 820 Ft

Hasonló termékek

Mimesis – Fiam

Mimesis – Fiam

Nikolaidis, Andrej
Kilenc

Kilenc

Nikolaidis, Andrej