Az eltűnő munka nyomában. A Big Data és a pénztőke évszázada Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Az eltűnő munka nyomában. A Big Data és a pénztőke évszázadaA jövedelmi különbségek évtizedek óta folyamatosan nőnek szegények és gazdagok, országok és régiók között. A fiatalok jó egynegyedének már az Európai Unió déli tagállamaiban sincs munkája. A görögök esetében ez az arány közelít a tragikus 60%-hoz, igaz a jövőjük a pénzügyi válság miatt is kilátástalan. Ráadásul egyes szakértők szerint a digitális forradalom következtében Földünkön idővel több munkahely fog megszűnni, mint amennyi új keletkezik.

E tendenciák változatlansága esetén egyre kevesebben lesznek azok a szerencsések, akik értelmes alkotó munkát végezhetnek. Talán a legújabb kori népvándorlók tömegei sem csak a helyi hadurak kegyetlenkedései elől menekülnek a fejlettebb országokba.

Több tízmillióan azért is vállalják a veszélyt és a megaláztatást, mert hazájuk reménytelenül lemaradt a tőkéért folytatott globális versenyben. Vajon tehetünk-e még valamit e drámai folyamatok ellen, vagy a 20. századból már ismert katasztrófák felé sodródik a világ?


Forgács Imre jogász, volt igazságügyi és rendészeti miniszter. Előző könyve Globális Egyesült Államok? Utópia vagy utolsó esély címmel 2013-ban jelent meg a Gondolat Kiadónál.Szerző: Forgács Imre
Cím: Az eltűnő munka nyomában. A Big Data és a pénztőke évszázada
Információk: Kartonált, 255 oldal
ISBN: 978-963-693-637-2
Kiadás éve: 2015
Ár: 2 500 Ft
Kedvezményes ár: 1 750 Ft