A társadalmi differenciálódásról Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

A társadalmi differenciálódásrólGeorg Simmel (1858-1918) a német szociológia egyik "alapító atyja", a modern társadalomelméleti gondolkodás klasszikusa. 1890-ben jelent meg első nagyobb munkája, A társadalmi differenciálódásról. A könyv alapgondolata, hogy a növekvő társadalmi differenciálódással és fejlődéssel párhuzamosan teljesedik ki az ember individualitása. Szerves része ennek a folyamatnak a csoportok kialakulása, az egyén közeledése más, az övén kívüli csoportokhoz. Az individualitás kialakulása a szociális csoport kötő erejének csökkenésével függ össze (falu vagy város). A társadalmasodás mértéke a szociális kölcsönhatások és összefonódások hálójának differenciálódásával áll egyenes arányban.

Simmel munkája amellett hogy a szociológiatörténet egyik meghatározó műve, a modern csoportlélektan és szociálpszichológia forrásvidékére is elvezeti az olvasót.

A fordító, Weiss János alapos tanulmányban mutatja be a fiatal Simmel e művének máig eleven problémafölvetéseit.Szerző: Simmel, Georg / Weiss János (ford.)
Cím: A társadalmi differenciálódásról
Információk: keménytáblás, 185 oldal
ISBN: 978 963 693 170 4
Kiadás éve:
Ár: 3 390 Ft
Kedvezményes ár: 2 373 Ft

Hasonló termékek

A magyarországi cigányság. 1971–2003

A magyarországi cigányság. 1971–2003

Kemény István – Janky Béla – Lengyel Gabriella