A kommunikatív cselekvés elmélete Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

A kommunikatív cselekvés elméleteJürgen Habermas hatalmas kétkötetes munkája először 1981-ben jelent meg, és egyértelműen a 20. század második felének legjelentősebb társadalomelméleti teljesítménye, csak Max Weber nagy műve, a Gazdaság és társadalom hasonlítható hozzá.

A kommunikatív cselekvés elmélete a kritikai társadalomelmélet alapjainak tisztázását tűzi ki célul. A kommunikatív cselekvés mint alapfogalom három tematikus komplexumhoz nyit utat, amelyek egymással szorosan összefonódnak: a kommunikatív racionalitás fogalmához, egy kétlépcsős, a cselekvés és a rendszer paradigmáit összekapcsoló társadalomfelfogáshoz és egy olyan elméleti koncepcióhoz, amely a modernség paradoxonait az életvilág kommunikatív struktúráinak az önállósult, formálisan megszerveződött cselekvési rendszereknek való alárendelés segítségével világítja meg.

Habermas korszakos munkája számtalan elméleti elágazásával az elmúlt harminc évben a társadalomfilozófia és az empirikus társadalomkutatás megkerülhetetlen alapműve.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Habermas, Jürgen
Fordító: Berényi Gábor, Felkai Gábor
Cím: A kommunikatív cselekvés elmélete
Információk: Keménytáblás, 612 oldal
ISBN: 978 963 693 339 5
Kiadás éve: 2011
Ár: 5 990 Ft
Kedvezményes ár: 4 193 Ft

Hasonló termékek

A magyarországi cigányság. 1971–2003

A magyarországi cigányság. 1971–2003

Kemény István – Janky Béla – Lengyel Gabriella