A humán társadalom elmélete. Multistrukturális modell alapján Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

A humán társadalom elmélete. Multistrukturális modell alapjánA kötetben új átfogó társadalomelméletet írnak le a szerzők. Egy új társadalomelmélet megalkotása jelentős vállalkozás, különösen akkor, ha a társadalomtudományban szokatlan módon, egzakt matematikai alapokra épül. Ez a matematikai alap a multistruktúrák elmélete, amely önmagában is új diszciplína.

A szerzők olyan fogalmi rendszert és terminológiát vezetnek be, amely lehetővé teszi a társadalom alapvető fogalmainak egzakt definiálását, majd a társadalom működési törvényeinek ezekre alapuló tételes leírását. Ezáltal nem csupán pontos megfogalmazását adják a klasszikus elméletek számára feloldhatatlannak tűnő társadalmi paradoxonoknak, de elméletükben ezek feloldása is lehetővé válik.

A társadalom multistrukturális definíciójából származtatják a társadalmi tér, sajátidő és energia definícióit, amelyekből bizonyítják, hogy azok nem a klasszikus metrikus térbeli dimenziók, hanem rendszertulajdonságok.

Így válik pontosan leírhatóvá a társadalmi energiamegmaradás törvénye, amelynek demonstrációs eszközeként mutatják be az Aréna-modellt.

Multistrukturális társadalomelméletük megnyitja az utat a különböző szintű élő társadalmak, így a különböző fejlettségű humán társadalmak egzakt összehasonlítása felé, valamint új társadalmi formák strukturális leírására.Szerző: Dénes Tamás – Farkas János
Cím: A humán társadalom elmélete. Multistrukturális modell alapján
Információk: Kartonált, 374 oldal
ISBN: 978 963 693 588 7
Kiadás éve: 2015
Ár: 3 950 Ft
Kedvezményes ár: 2 765 Ft

Hasonló termékek

A magyarországi cigányság. 1971–2003

A magyarországi cigányság. 1971–2003

Kemény István – Janky Béla – Lengyel Gabriella