A fekete hattyú Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

A fekete hattyúNassim Nicholas Taleb a pénzügytan különös hatású, világhírű alakja. Életét a szerencse, a bizonytalanság, a valószínűség és a tudás beható tanulmányozásának szentelte. Hármas pályafutást épített e témakör köré: esszéista-író, üzletember-kereskedő és egyetemi tanár. Bár főleg a világ kávéházaiban meditál, egyszersmind a New York-i Egyetem professzora és az Universa Befektetési Társaság vezetője. Könyveit, A véletlen bolondját és A fekete hattyút harmincegy nyelven adták ki világszerte – és utóbbiból most a magyar kiadás is elkészült.

Az először 2007-ben, majd 2010-ben átdolgozott, bővített kiadásban megjelent kötet – mint egyik recenzense megjegyezte – „mérföldkő a könyvek sorában – maga is Fekete Hattyú.” A Fekete Hattyú a rendkívül valószínűtlen események jelképe, amelyeknek három jellegzetességük van: előreláthatatlanok, tömeghatást váltanak ki, és csak utólag magyarázhatók kevésbé esetlegesnek, előreláthatóbbnak. Ilyen Fekete Hattyú volt a Google sikere, vagy 2001. szeptember 11.

Taleb éveken át tanulmányozta, hogyan csapjuk be magunkat, és hitetjük el magunkkal, hogy többet tudunk annál, mint amennyit valójában tudunk. Könyvében megpróbálja felnyitni szemünket: összegyűjti mindazt, amit arról tudunk, amit nem tudunk. Meglepően egyszerű trükköket kínál arra, hogyan bánjunk a Fekete Hattyúkkal, és miként hajtsunk hasznot belőlük.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Taleb, Nassim Nicholas
Fordító: Boris János, Goddard Zsuzsanna
Cím: A fekete hattyú
Információk: Kartonált, 524 oldal
ISBN: 978 963 693 344 9
Kiadás éve: 2012
Ár: 3 850 Ft
Kedvezményes ár: 2 695 Ft